Kuhmo

Kuhmo - luonnon ja kulttuurin harmoniaa

Kuhmo on noin 10 300 asukkaan kaupunki Kainuun, Suomen ja Euroopan unionin itärajalla, jossa yhdistyvät erämaisen luonnon, kalevalaisen kulttuurin ja kamarimusiikin elementit ainutlaatuisella tavalla.Swiss Replica Watches

Kuhmon luonto on erämaista taigaa, jonka maisemat ja upea eläimistö kuuluvat olennaisesti kaupunkikuvaan. Keväisin, kesäisin ja syksyisin Kuhmon luonto tarjoaa hyvät mahdollisuudet eläinten tarkkailuun suurpedoista lintuihin, vaellukseen, pyöräilyyn, ratsastukseen, melontaan, kalastukseen ja metsästykseen, marjastukseen ja sienestykseen.

Talvisin maisemat puolestaan vaihtuvat vauhdikkaasti koiravaljakon tai moottorikelkan kyydissä, mutta myös rekiajelut porolla ja hevosella onnistuvat. Eksoottisin laji on koskiuinti Kuhmon keskustassa sijaitsevassa Pajakkakoskessa! Jouluisin puolestaan Kalevala-kylä muuntuu todelliseksi joulun ihmemaaksi!

Kuhmon historia henkii erityisesti kamarimusiikkia ja Kalevalaa. Juminkeko, kalevalaisen kulttuurin informaatiokeskus, havainnollistaa kansalliseepoksemme olevan osa identiteettiämme vielä tänäkin päivänä. Kuhmo tunnetaan myös kamarimusiikistaan, joka on erottamattomasti kuulunut Kuhmon kesään jo vuodesta 1970. Kuhmon Kamarimusiikki on tänä päivänä Suomen vanhin ja yksi suurimmista festivaaleista ja kansainvälisestikin merkittävä kamarimusiikkitapahtuma.

Myös Kansanmusiikkijuhla Sommelo kerää sankoin joukoin musiikinystäviä Kuhmoon.
Lisätietoja Kuhmosta: www.kuhmo.fi