Talviaktiviteetit

Huskyohjelmat

Hyppää huskyvaljakon kyytiin ja anna koirien johdattaa sinut unohtumattomalle ajelulle läpi lumisten metsien. Ohjelmia on tarjolla erimittaisia, parin tunnin ajeluista päiväsafareihin ja aina viikon mittaisiin vaelluksiin saakka. Kuhmossa pääset myös kokeilemaan maastohiihtoa koirien kanssa.

Huskyohjelmissa ryhmäkoot ovat aina pienehköt, mutta halutessasi voit varata privaattisafarin, jopa vain kahdelle hengelle. Lyhyet safarit soveltuvat pääsääntöisesti lapsille, mutta perheille on myös omia räätälöityjä ohjelmia.

Lumikenkäily

Lähde lumikenkäilemään keskelle talvista luontoa. Rauhallinen tahti mahdollistaa luonnon tarkan havainnoinnin ja aistimisen ja lumikenkäily on ympäristöystävällinen keino liikkua koskemattomilla hangilla ja vaarojen kupeessa, jokainen itse omat jälkensä tehden. Vuokraa välineet omatoimiselle retkelle tai osallistu viikonmittaiselle vaellukselle, jolla majoitutaan eräkämpisssä ja majataloissa.

Lumiolosuhteiden puolesta parasta aikaa lumikenkäilyyn on tammikuun puoliväli–maaliskuun loppu. Viikkovaelluksille on tarjolla kansainvälisiä takuulähtöjä helmi–maaliskuussa.

Maastohiihto

Tutustu maastohiihdon maailmaan hoidetuilla latupohjilla omatoimisesti hiihdellen tai osallistu opastetulle hiihtovaellukselle läpi Kainuun asumattomien korpimaisemien. Hiihtovaellusviikkoja on tarjolla eritasoisille hiihtäjille ja takuulähdöt soveltuvat erinomaisesti myös yksin matkustaville. Sotahistoriasta kiinnostuneille tarjolla on talvisotateemainen metsäsuksivaellus Raatteen tien historiallisissa maisemissa.

Sekä Kuhmossa että Suomussalmella ja Hossassa on useita kymmeniä kilometrejä hoidettuja latuja, joihin voit tutustua tarkemmin osoitteessa www.infokartta.fi/kainuu

Lisätietoa:
Suomussalmen taajaman latukartta
Hossan latukartta
Kuhmon ladut: www.kuhmo.fi -> Julkiset palvelut -> Vapaa-aikapalvelut -> Hiihtoladut ja Kalevalan liikuntakeskus
Replica Shoes

Myös Vuokatin alueen maankuulut ja vaativuustasoltaan vaihtelevat ladut ovat lyhyen ajomatkan päässä.

Multiaktiviteetit

Nappaa maistiaiset monista eri aktiviteeteista. Multiaktiviteettiviikon ohjelma koostuu eri ohjelmapalveluista, jotka kaikki soveltuvat tasoltaan myös aloittelijoille. Talvipaketit sisältävät esimerkiksi hiihtoa, lumikenkäilyä, huskyajelua, pilkkimistä, iglun rakentamista, moottorikelkkailua ja porotilavierailun.

Lisäksi ohjelmassa voi olla erätaitojen opettelua sekä talvisia kisailuja ja kaikki lapset ja lapsenmieliset pääsevät tietenkin mäenlaskuun. Kansainväliset takuulähdöt soveltuvat yksin matkustaville ja ryhmien ohjelmat voidaan räätälöidä keston ja sisällön suhteen täysin toiveiden mukaisesti. 


Wild specials

Nauti vauhdin hurmasta ja pöllyävästä lumesta moottorikelkan ohjaksissa tai vietä leppoisa talvipäivä pilkkien. Osallistu adrenaliinia nostattavaan koskiuintiin vai vieraile aidolla porotilalla Hossassa. Minkä tahansa ohjelmapalvelun näistä valitsetkaan, löydät yritystemme tarjonnasta sopivan retken seurueellesi.

Porotilavierailu
Vieraile aidolla porotilalla Suomussalmen Hossassa. Porotilavierailulla tutustut poroihin ja poronhoitoon sekä pääset ruokkimaan poroja. Lisäksi on mahdollisuus suorittaa poroajokortti, osallistua poroajelulle tai kokeilla suopunginheittoa. Puistossa on myös kahvila sekä ruokailupalveluja etukäteistilauksesta.
Giuseppe Zanotti Shoes Outlet
Koskiuinti
Hyppää kosken kuohuihin! Kuhmon Pajakkakoskessa voit osallistua ainutlaatuiseen koskiuintiin turvallisesti ammattitaitoisten oppaiden johdolla ja asianmukaisesti varustettuna. Koskiuinti on mahdollista ympäri vuoden, mutta elämyksellisintä se on talvella pakkasen ja lumen ympäröimänä.

Moottorikelkkailu
Tartu ohjaksiin ja nautinvauhdin hurmasta metsissä ja vaaroilla moottorikelkkaillen. Kainuun moottorikelkkareitit ja -urat on esitelty Kainuun ulkoilukartassa www.infokartta.fi/kainuu Kainuun reitistön kokonaislaajuus on n. 2000 km. Kuhmossa voit osallistua myös opastetulle moottorikelkkasafarille.

Pilkkiminen
Vietä leppoisa talvipäivä koko perheen kera pilkkiretkellä kaloja narraten ja upeista maisemista nauttien. Runsaat vesistöt tarjoavat loistavat mahdollisuudet pilkkimiseen ja varusteiden puuttuminenkaan ei ole este - opastetut retket sisältävät välineet ja eväät.