Ukkohalla

Ukkohalla

Ukkohallan hiihtokeskus sijaitsee Hyrynsalmen kunnassa,puolen tunnin ajomatkan päässä Suomussalmelta. Idyllisen keskuksen lomahuoneistot ja -mökit on rakennettu Syväjärven ympärille kohoaville rinteille, vain kivenheiton päässä keskuksen sydämenä toimivasta Hallan Saagasta.  

Hallan Saagan elämysmaailmaan kuuluvat: suomalainen ja karjalainen sauna, venäläinen höyrybanja, turvesauna, Uralin luolasauna, pore- ja vesihieronta-allas, pieni lastenallas sekä kylpytynnyrit. Samassa rakennuksessa toimivat myös alueen ravintolapalvelut.

Runsasluminen vaaramaisema sopii erinomaisesti moottorikelkkailuun ja lumikenkäilyn harrastajille. Laskettelijoiden ilona on Snowboard Park sekä 16 rinnettä, joista kuusi on valaistuja. Maastohiihtolatuja on 160 km. 

Syväjärvellä sijaitsee Suomen ensimmäinen ja maailman pohjoisin Cable WakeBoard –keskus. Laine-, rulla- ja lumilautailijat ovat löytäneet tämän uuden lajin, joka mahdollistaa korkeat hypyt ja näyttävät temput jopa 60 km/h maksiminopeudella.

Ukkohalla on tullut tutuksi tuhansille jalkapallon ystäville vuosittain järjestettävän heinäkuisen Suopotkupallon MM-turnauksen myötä. Talvisin palloa potkitaan helmikuussa järjestettävässä Umpihankipotkupalloturnauksessa.

Lisätietoja: www.ukkohalla.fi