Wild Taigan yritykset

Arolan maatila- ja erälomat

Arola on aktiivisesti ja ympärivuotisesti toimiva maatilamatkailukohde Venäjän rajan tuntumassa, Martinselkosen luonnonsuojelualueen reunamilla. Matkaa Hossan kansallispuistoon noin 45 km. Arolassa karhusafareita on järjestetty jo vuodesta 1999.

Tutustu

Aittolan Eräpalvelut

Aittolan Eräpalvelut on Puolangalla ja sen lähiympäristössä toimiva erä- ja luontopalveluja tuottava yritys. Toimintamme ydin on järjestää asiakkaille erilaisia retkiä ja tapahtumia luonnossa. Valikoimistamme löytyy aktiviteettejä muutaman tunnin tapahtumista jopa viikon kestäviin retkiin.

Tutustu

Boreal Wildlife Centre

Boreal Wildlife Centre on Viiksimossa, Kuhmossa toimiva eläintarkkailutuotteisiin erikoistunut yritys. Yrityksen tarkkailukojut sijaitsevat Viiksimossa, Elimyssalon ja Iso-Palosen suojelualueiden vieressä, Suomen ja Venäjän välisellä rajavyöhykkeellä. Rajavyöhyke tarjoaa rauhallisen elinympäristön suurpedoille.

Tutustu

Camping Hossan Lumo

Leirintäpalveluiden lisäksi tarjoamme tasokasta mökkimajoitusta ympäri vuoden. Kesäisin mukavuutta lisää kahvila ja minimarket. Meiltä voit myös vuokrata mm.

Tutustu

EräPiira

EräPiira järjestää melonta- ja tervaveneretkiä sekä vuokraa melontakalustoa ja tervaveneitä. Keväällä ja kesällä järjestetään myös eläintentarkkailuretkiä mm. majavaa ja viirupöllöä sekä karhuja katsomaan.

Tutustu

Hikes n Trails

Hikes`n Trails vie sinut Suomen ja Skandinavian kauneimpiin maisemiin ja upeimpiin luontokohteisiin. Ajatuksenamme on toteuttaa seikkailullisia, mutta turvallisia retkiä joissa kestävä kehitys, vastuullisuus ja hyvä palvelu otetaan aina huomioon. Matkamme ovat yksilöllisiä ja innostavia elämyksiä, joista jää paljon positiivista myös kotiin viemisiksi.

Tutustu

Hossan luontokeskus

Hossasta tulee kansallispuisto Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuonna. Uuden kansallispuiston avajaisia vietetään kesäkuussa 2017. Hossan luontokeskus on oikea Samoilijan Sampo, josta saat tietoa ja opastusta retkeilyalueella liikkumiseen ja harrastamiseen.

Tutustu

Hossan Poropuisto

Hossan Poropuisto sijaitsee Suomussalmella, Hossan kylällä, kävelymatkan päässä kylän muista palveluista. Poropuistossa järjestetään porotilavierailuija, tilausruokailuja, perhejuhlia, kapulalauttaretkiä Tsukotka -saareen, taakkapororetkiä ja poroajeluja. Lisäksi puistossa voi ruokkia poroja ja suorittaa poroajokortin tai kokeilla suopunginheittoa.

Tutustu

Hossan Karhut

Hossan Karhut järjestää opastettuja karhun ja kotkien katselu- ja kuvausretkiä kesäisin. Kojussa on tilaa kahdeksalle henkilölle ja neljä nukkumapaikkaa. Retket valintasi mukaan joko iltaretkinä (klo 17-23) tai yöretkinä (klo 17-07).

Tutustu

Hiljainen Kansa ja Niittykahvila

Hiljaisen Kansan tarina Turvepäisiä olentojaan Reijo Kela käytti ensimmäisen kerran Ilmarin Kynnös-esityksessään Suomussalmella Lassilan pellolla 1988. Seuraavan kerran turvepäät esiintyivät Helsingissä kesällä 1994, kun Kainuun maakunta esittäytyi Senaatintorilla. Hahmoja oli 1200, mutta Tuomiokirkon portaille niitä mahtui vain vajaat 700.

Tutustu

Hossan ja Kylmäluoman Retkeilykeskukset

Karhunkainalon leirintäalueella, Hossan luontokeskuksen vieressä, on 50 sähköistettyä vaunupaikkaa ja 4 vuokramökkiä. Hossan Retkeilykeskuksessa on vuokrattavissa Jatkonsalmen kämppäkartano ja Tolosenvirran savottakämppä. Hossan luontokeskuksen kahvila-ravintolassa (A-oikeudet) on 60 asiakaspaikkaa, kesäisin 30 hengen terassi.

Tutustu

Hossa Travel

Hossa Travel Oy tarjoaa opaspalveluja sekä erämaatilamajoitusta Hossan alueella ympäri vuoden. Läheinen Hossan retkeilyalue (20km) reitteineen ja palveluineen takaa nautinnollisen luontoloman onnistumisen.

Tutustu

Hilpeä heinäkuu

Ihmeellinen on Kainuun kesä – ihmeitä ja iloa täynnä on Kuhmon HILPEÄ HEINÄKUU! Lapsille ja perheille on taas ladattuna kokonainen kuukausi yhdessä viihtymistä, kokemista ja oppimistakin. Mukana pelissä on paljon musiikkia, leikkiä, perinnettä, liikuntaa ja luontoa.

Tutustu

Holl Talli

Hóll Tallilla pääset ratsastusvaellukselle islanninhevosella. Vaellamme mahtavissa vaaramaisemissa metsäteillä ja poluilla. Tallimme sijaitsee Paltamossa ja teemme eripituisia retkiä ja vaelluksia ratsain ympäri vuoden.

Tutustu

Hyvinvointi Sampo

Hyvinvointi Sampo on monipuolinen hyvinvointi- ja kuntoutuskeskus, joka tarjoaa hienot ja viihtyisät puitteet kuntoutukseen, virkistymiseen sekä hotelliasumiseen. Toimipisteemme sijaitsee Kuhmossa Kalevalan alueen kauniilla mäntykankaalla, 3 kilometrin päässä keskustasta. Monipuoliseen palveluvalikoimaamme kuuluvat mm.

Tutustu

Hotelli Kainuu

Hotelli, ravintola, pub -toimintaa tarjoava Hotelli Kainuu on yksityisomistuksessa oleva yritys, joka sijaitsee aivan Kuhmon keskustassa. Hotellissa on 29 huonetta ja 50 petipaikkaa. Upea Pajakkakosken alue sijaitsee 800 metrin päässä, jossa voi koskikalastaa tai laskea koski uiden kelluntapuvuilla.

Tutustu

Hotelli Kalevala

Korkeatasoinen loma- ja kokoushotelli Kalevala ja sen ystävällinen henkilökunta toivottaa teidät lämpimästi tervetulleiksi. Hotelli Kalevala on arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen maailmassa ja Museovirasto onkin julistanut rakennuksen SR-kohteeksi (=suojattu rakennus). Hotelli sijaitsee Kuhmossa Lammasjärven rannalla upean ja puhtaan luonnon keskellä.

Tutustu

Ikivalkea

Tervetuloa kehon ja mielen hyvinvointia elvyttäville joogatunneille, syvärentoutuksiin sekä hemmotteluhoitoihin! Opastamme sinut mielellään myös luontoon uppoutumisessa työkaluinamme luova valokuvaus sekä tietoisen läsnäolon harjoitukset. Lyhytkurssien ja koulutusten lisäksi suunnittelemme viikonloppuretriittejä sekä pidempiä lomaohjelmia.

Tutustu

Juminkeko

Juminkeko on kansallinen ja kansainvälistä toimintaa harjoittava Kalevalan informaatiokeskus, Kalevalan pesä, joka tarjoaa vanhinta kansallista perinnettämme modernein keinoin. Juminkeossa voi katsoa multimediaohjelmia ja näyttelyitä sekä tutustua erääseen maailman laajimmista Kalevala-kokoelmista. .

Tutustu

JOOGATAIVAL

JoogaTaival järjestää kehoa ja mieltä helliviä ja voimauttavia luontoaktiviteetteja ja hyvinvointipalveluita Hossan kansallispuistossa ja Suomussalmella sekä niiden lähialueilla. Viemällä ihmisiä luontoon ja mielenkiintoisiin historiallisiin luontokohteisiin JoogaTaival haluaa tarjota mahdollisuuden syventää luontoyhteyttä ja luonnontuntemusta.

Tutustu

Kuhmon Kamarimusiikki

Kaksi viikkoa keskellä heinäkuuta on Kuhmossa on pyhitetty kamarimusiikille. Silloin tuhannet musiikin ystävät suuntaavat tiensä Kuhmoon. Koko 9.

Tutustu

Kuhmon Talvi

Kuhmolaiset kulttuurintekijät juhlivat talvea! Kuhmon Talvi yhdistää vuosittain tammikuussa kansainvälisestikin tunnustetut kulttuuritapahtumien järjestäjät ja taiteilijat yhdeksi kokonaisuudeksi. Luvassa on mm. musiikkia monessa muodossa, näyttelyitä Kalevala- ja luontoteemoilla sekä tanssia.

Tutustu

Kuhmo-talo

Kuhmo-talo valmistui kesällä 1993 Kuhmon Kamarimusiikin kodiksi ja kainuulaisten ympärivuotiseksi toimintapaikaksi. Sen sijainti ja arkkitehtuuri korostavat yhteyttä luontoon. Yli kahdenkymmenen toimintavuotensa aikana talo on osoittautunut erinomaiseksi toimintaympäristöksi klassisen musiikin ohella myös lähes kaikelle muullekin.

Tutustu

Kaesan Kotileipomo

Kaesan Kotileipomo leipoo kainuulaisia perinneherkkuja, jotka sopivat monenlaisiin ruokailuhetkiin. Reilu ruisleipä, makeansuolainen rönttönen sekä ruokaisat teokset maistuvat lounaalla, välipalalla, retkellä sekä juhlasalongeissa ja cocktailtilaisuuksissa.

Tutustu

Kylpylä Kiannon Kuohut

Virkistyskylpylä Kiannon Kuohut sijaitsee keskellä kaunista luontoa, silti lähellä vireän kyläkeskuksen palveluja. Allasosastolla on 25 metriä pitkä neliratainen kuntouintiallas, turvallinen lastenallas kahdella liukumäellä sekä vesihieronta-, pore- ja kylmävesialtaat. Suomalaisten saunojen lisäksi on myös yrttihöyrysauna.

Tutustu

Kuhmon luontokeskus Petola

Kuhmossa sijaitseva Luontokeskus Petola tarjoaa monipuolista tietoa Suomen suurpedoista - karhusta, ahmasta, sudesta ja ilveksestä. Petolan "Pedot liikkeellä" -näyttelyssä tutuiksi tulevat suurpetojen koko ja näkö, äänet ja jäljet, elintavat ja elinympäristöt, mystiikka ja metsästys.

Tutustu

Kainuun Rastiviikko

Yleistä tapahtumasta Kainuun Rastiviikon viehätys syntyy elämyksistä, joita vain Kainuun ainutlaatuinen suunnistusmaasto, rikas kulttuuri ja puhdas luonto pystyvät tarjoamaan. Rastiviikko tarjoaa monipuolista suunnistustarjontaa sekä lomaelämyksiä suunnistajille ja yleisölle, jotka ovat kiinnostuneita suunnistuksesta ja/tai vierailusta Kainuussa.

Tutustu

Kalevala Experience- Luonto sinulle kuiskaa

Nauti luonnon rauhasta ja kuuntele mitä luonto sinulle kuiskailee. Rentoudu saunahoidoissa ja hieronnassa. Majoitu korpiseudun rauhaan Kuumuun.

Tutustu

Kylpylähotelli Kiannon Kuohut

Keskellä Suomussalmen keskustaa sijaitseva Kylpylähotelli Kiannon Kuohut tarjoaa ainutlaatuisen kokonaisuuden erilaisia palveluita saman katon alla: 73 hotellihuonetta, 450-paikkainen ravintola, erilaisia kokoustiloja, virkistyskylpylä, 190-paikkainen teatteritalo sekä hoito-osasto.

Tutustu

Kuumussa Virtaa

Kuumussa Virtaa Oy on pieni pohjoiskuhmolainen yritys, joka järjestää tilauksesta majoituspalveluita pientila Siirtolassa sekä historiaretkiä lähiseuduille ja räätälöityjä mindfulness- retriittejä ja kursseja pienryhmille. Seudulla syntyneenä FM Ari Huotarin vahvuus on paikallistuntemus sekä hän on käynyt läpi talvisotaopaskoulutuksen.

Tutustu

Loma Hossa

Loma Hossassa majoitut mukavasti joko pyöröhirsimökkeihin tai lomataloihin. Loma-Hossan mökit ja Rajakartano sijaitsevat omilla erillisillä tonteilla. Voit viettää lomaasi omassa rauhassa lähellä Hossan muita palveluja.

Tutustu

Lentiiran Lomakylä

Lentiiran Lomakylä on puhtaan luonnon keskellä sijaitseva ulkoilijan paratiisi 45 km päässä Kuhmon keskustasta. Lentiiran Lomakylällä on pitkät perinteet matkailun alalta - majoituspalveluja perheyritys on tarjonnut jo vuodesta 1967.

Tutustu

Lentuankosken Leirintä

Lentuankosken leirintäalue on leppoisan ilmapiirin alue Lentuankoskien välittömässä läheisyydessä. Alueella majoitut eritasoisissa mökeissä tai nurmialueella asuntovaunulla, -autolla tai teltalla. Luontoretken tai koskikalastuksen jälkeen on mukava rentoutua puulämmitteisen rantasaunan lempeissä löylyissä.

Tutustu

Martinselkosen Eräkeskus

Martinselkosen Eräkeskus on täyden palvelun erähenkinen tukikohta keskellä Suomussalmen selkosia, aivan Martinselkosen luonnonsuojelualueen kupeessa. Tarjoamme korkeatasoisia majoitus- ja ruokapalveluja sekä ammattitaitoisesti tuotettuja ohjelmapalveluja.

Tutustu

Matkustajakoti Kuutamo

Miksi et yöpyisi kodikkaasti myös matkallasi? Laadukasta ja edullista majoitusta aivan kylän keskustassa. Kaikki palvelut ovat lähelläsi. Kodinomainen tunnelma, viihtyisät tilavat huoneet sekä iso ruokailutila/keittiö, jossa voit valmistaa ruoat myös itse.

Tutustu

Norwide Finland - Hossan Lomakeskus

Hotelli Hossan Lomakeskus sijaitsee idyllisen Hossanjärven rannalla aivan Hossan retkeilyalueen tuntumassa. Päärakennuksessa toimii 200-paikkainen ravintola.

Tutustu

Puukarin Pysäkki

Koe karjalaisen ruokaperinteen herkut villiyrteillä ja oman tilan tuotteilla valmistettuina. Keittiön sydän on perinteinen puulla lämmitettävä uuni, jonka siimeksissä hautuvat Majatalon herkut. Ruoka tarjoillaan Majatalon tunnelmallisen pirtin pitkissä pöydissä kipoilla ja vadeilla.

Tutustu

Pykälä

Pykälä on idyllinen kelomiljöö erämaaluonnon keskellä, vain 18 km Kuhmon keskustasta. Siellä voit majoittua edullisesti valintasi mukaan kolmeen eri kohteeseen. Voit valita idyllisen Wanhan pirtin, tunnelmallisen Keloaitan tai upean Honkapirtin sopimuksen ja tarpeittesi mukaan tai kaikki yhdessä.

Tutustu

Raatteen Petobongaus

Raatteen Petobongaus tarjoaa Suomussalmen maisemissa, itärajan tuntumassa karhun katselua. Lisäksi alueelta on mahdollista vuokrata sähköistetty ja lämpöeristetty mökki, jonka alakerrassa on tupakeittiö, kaksi makuuhuonetta neljällä vuodepaikalla ja yläkerrassa huone ja parvi viidellä vuodepaikalla. Mökissä on puulämmitteinen sauna, suihku ja WC.

Tutustu

Raatteen Portti

Suomussalmelaisten elämään hyvin vahvasti vaikuttaneen talvisodan ja Suomen sotahistorian yhden merkittävimmän taistelun kulkuun voi tutustua Raatteen Portissa "Talvisota Suomussalmella" -näyttelyssä, jossa on esillä muun muassa alkuperäistä esineistöä ja kuvia talvisodan ajoilta. Erikoisuutena Suomussalmen taisteluissa mukana ollut panssarivaunu ja 14 min.

Tutustu

Ravintola Kultainen Kukko

Kahvi- ja ruokaravintola Kultainen Kukko on kuuluisa ystävällisestä isäntäväestään ja herkullisesta ruoastaan. Ruokalistalta löytyy kohtuuhintaisia arki- ja tilauslounaita, pieneen nälkään pikkulämpimiä sekä laadukkaita hampurilaisia myös kotipakettiin. Ruokailun tai kahvihetken kruunaavat makeat jälkiruoat ja tuoreet leivonnaiset.

Tutustu

Routa Travel

Routa Travel järjestää huskysafareita ja luontoretkiä Kuhmossa. Erikoisuutemme ovat retket pienille ryhmille, perheille ja pariskunnille. .

Tutustu

Reki-Pertti

Opas- ja retkipalvelut 15 vuoden kokemuksella koko Kainuun alueella. . .

Tutustu

Saijan Lomakartano

Saijan Lomakartano on matkailuyritys, joka sijaitsee Taivalkosken Jokijärvellä, kirjailija Kalle Päätalon lapsuudenkodin naapurissa. Saija tarjoaa majoitus-, ruokailu- sekä luontoon ja paikalliskulttuuriin perustuvia ohjelmapalveluja erilaisille ryhmille ympäri vuoden.

Tutustu

Suomussalmen Matkailutoimisto

Toimisto palvelee niin matkailijoita kuin paikkakuntalaisiakin. Matkailutoimisto antaa tietoa kunnan matkailupalveluista, jakaa Suomussalmen ja muun Suomen maksuttomia matkailuesitteitä, välittää oppaita kiertoajeluille, hoitaa Kiantalaivan risteilyvaraukset Turjanlinnaan sekä muualle Kiantajärvelle, myy karttoja, opaskirjoja ja postikortteja.

Tutustu

Sommelo

Sommelo on heinäkuun alkupuolella Kainuussa ja Vienan Karjalassa järjestettävä musiikkijuhla, jonka ohjelmassa erityisesti runolaulu sekä vanhat ja uudet kansanmusiikin muodot ovat pääosassa. Konserttien lisäksi tapahtuma sisältää kursseja, yleisöluentoja ja taidenäyttelyitä. .

Tutustu

Talvisotamuseo

Tule kokemaan talvisodan tapahtumat omin silmin Kuhmon Talvisotamuseossa. Kuhmon rintamaosuudella taisteltiin koko talvisodan ajan. Kuhmon rakennuskanta tuhoutui suureksi osaksi kirkonkylältä ja Itä-Kuhmosta.

Tutustu

Tuupalan museo

Kuhmon kaupungin omistama Tuupalan museo on talomuseo, joka esittelee talon historiaa 1800-luvun lopulta 1960-luvulle. Näyttelyssä valotetaan mm. herrasväen ja palkollisten asumista samassa taloudessa.

Tutustu

Turjanlinna

Suomussalmen suuri mies, kulttuurihahmo, on korpikirjailija Ilmari Kianto, jonka idyllinen taiteilijakoti Turjanlinna sijaitsi ison ja kauniin Kiantajärven rantamaisemissa. Risteilykausi 25.

Tutustu

Tilausravintola Vanha Kurimo

Tilausravintola Vanha Kurimo palvelee asiakkaitaan ainutlaatuisessa ympäristössä, vanhan kainuulaisen hirsitalon seinien suojissa. Kurimon pirtissä on hyvä kokoontua yhteen ystävien, suvun tai perheen kesken ja antaa aikaa yhteisille hetkille. Ryhmämatkalaisille ruokailu Vanhassa Kurimossa tarjoaa tauon, joka ei koskaan unohdu.

Tutustu

Taiga Spirit, nature and wildlife experiences

Taiga Spirit tarjoaa mahdollisuuden tutustua kainuulaiseen luontoon ja sen eläimiin opastetuilla katselu- ja kuvausretkillä. Tarjonnassa on myös kulttuuri- ja kyläretkiä, päiväretkiä ja lumikenkäretkiä luontoon. Ammattitaitoista retki- ja eräopastusta suomeksi, englanniksi ja ranskaksi.

Tutustu

Upitrek

Upitrek on luontomatkailuyritys, joka on erikoistunut järjestämään moottoroimattomia, luonnossa tapahtuvia vaelluksia sekä matkailun ohjelmapalveluita Kainuussa. Toimintamme ydin ovat opastetut, noin viikon mittaiset vaellukset, joilla kuljetaan majatalosta toiseen itärajan korpimaisemissa talvisin hiihtäen ja lumikenkäillen, kesäisin patikoiden.

Tutustu

Wildlife Safaris Finland

Lassi Rautiainen on valokuvannut karhuja 70-luvulta asti ja oli ensimmäinen, joka aloitti kaupalliset safarit, vuonna 1988. Tänä päivänä asiakkaita on ympäri maailman ja sesonkikaudella (huhti-syyskuu) safaritoiminnan tukikohtana toimii Kuikan kämppä Kuhmossa. Petokojuja Articmedialla on toistakymmentä kappaletta Kuhmossa.

Tutustu

Wanhan Majurin Majatalo

Wanhan Majurin Majatalo toimii Kivikiekin entisellä rajavartioasemalla rauhallisella paikalla järven rannalla noin 60 kilometrin päässä Kuhmon keskustasta. Majoituksen lisäksi tarjolla on opastettuja ja omatoimisia luontoaktiviteetteja sekä muonitusta luonnon helmassa. .

Tutustu

Äksyt Ämmät

Äksyt Ämmät on Nurmeksen Salmenkylässä sijaitseva yritys, joka tarjoaa luonnonläheisiä, liikunnallisia lomia; tavallisia luontoelämyksiä, joista matkalaisilla on aikaa nauttia. Sydäntämme lähellä ovat ympäristöystävällisyys ja sosiaalinen vastuu. Teemme paljon yhteistyötä paikallisten maaseutumatkailuyritysten kanssa ja nautimme luonnossa liikkumisesta.

Tutustu