Porojen poluilla Hossassa

JOOGATAIVAL

Hossan kansallispuiston poluilla kulkija törmää melko usein puolivilleihin poroihin, jotka kulkevat ympäristössä vapaina kesän ja syksyn. Tällä koko perheelle sopivalla retkellä kuljemme poron jalanjäljissä 3 km pituisen luontopolun.

Porojen poluilla Hossassa

Kulkiessamme samoja polkuja, joita myös porot ovat aina tallanneet eläydymme katselemaan kansallispuistoa porojen perspektiivistä ja kuulemme mielenkiintoisia tarinoita porojen vuoden kulusta sekä niiden elämästä kautta aikain alueella. Helppokulkuisilla mäntykankailla tutkimme, mitä poro löytää sieltä syödäkseen ja mitä muita eläimiä, lintuja ja kasveja alueella on. Poron kanssa elintilaa taigametsissä jakavat mm. neljä Suomen suurinta petoa: ahma, ilves, karhu ja susi. Entä millaista on poron ja metsän muiden eläinten elämä talvella, kun lunta voi olla yli metrin ja hurjasti pakkasasteita?

Jännittävän luontoretken jälkeen suuntaamme Hossan poropuistoon, jossa viimeistään pääsemme näkemään ja syöttämään poroja sekä näkemään porotilan elämää. Hengähdämme ja nautimme maittavan keittolounaan ja kahvit.

Ohjelman tiedot

Kausi:
kesä-syyskuu
Paikka:
Hossan kansallispuisto, luontokeskus ja Hossan poropuisto
Kesto:
4 tuntia
Henkilöt:
4-12
Hinta:
45
Hintaan sisältyy:
Opastettu tarinallinen retki Hossan kansallispuiston luontopolulla (3 km), porokeittolounas ja kahvi/tee/mehu

Tarkemmat tiedot

Reitti on helppokulkuinen ja sopii myös lapsille. Varusteiksi tarvitset hyvät kengät, säänmukaisen vaatetuksen ja vesipullon.

JOOGATAIVAL
Saija Taivalmäki, Hossantie 170, 89920 Ruhtinansalmi, + 358 50 3562006, joogataival@gmail.com, www.joogataival.fi
45 €
Hinta alk.
 Kesä
 Talvi
Sesonki
Tee varaus
Jaa somessa